Saigon
Blijf op de hoogte en volg Jan
25 Oktober 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Eerst was er een (propaganda) film te zien. Daarna konden we zien hoe de tunnels gemaakt zijn. Ook de zelfgebouwde vallen / wapens waren te zien.
Er was zelfs een schietbaan van het leger voor mensen die wilden schieten (wel zelf de kogels kopen). Hiervoor waren er niet veel liefhebbers, van een afstand deed het al pijn genoeg aan de oren.
Natuurlijk mochten we zelf ook in de tunnels. Eerst een originele tunnel (daar kon ik alleen rechtop omlaag en terug omhoog) en daarna een voor de toeristen verbrede tunnel. En die was al klein genoeg.
Slapen en koken gebeurde ook onder de grond. De rook werd via bamboe buizen weggeleid. De luchtgaten zaten verstopt in termietenheuvels.
Terug in Saigon was het lunchtijd. Met een viertal liepen we naar de straat met veel restaurantjes. Toen we de keuze gemaakt hadden bleek er zelfs een broodje kroket te krijgen! Een keer raden waar de eigenaar vandaan kwam...
Ik kon de verleiding niet weerstaan en koos voor kip sate met friet.
Lopend zijn we naar de centrale markt gegaan. Alles was wat rustiger dan de markt van gisteren. En toen was het tijd voor een drankje op een terras. Het is warm en vochtig, dus moet je veel drinken!
Onderweg terug naar hotel kwamen we langs een warme bakker. Dus toch ook nog maar een gebakje met echte koffie genuttigd.
Een erg rustige middag na de indrukken van de morgen dus.
25 Oktober 2012 - 13:24
Peter Aarts:
Kip met friet... daar hoef je echt niet zo ver voor te reizen! :-)