Bus en bamboetrein
Blijf op de hoogte en volg Jan
30 Oktober 2012 | Cambodja, Khett Batdambang
Vandaag was een lange reisdag.
We vertrokken met een luxe bus richting noorden. De rit duurde zo'n 5 uur.
Het uitzicht is steeds op frisgroene rijstvelden en palmbomen.
Mooi, maar daar ga je geen 5 uur naar kijken...
En zo ben ik weer een flink stuk verde in mijn leesboek.
In Battambang zijn we meteen na aankomst vertrokken met tuktuks (brommers met een aanhanger voor 4 personen).
Eerst bezochten we een origineel Cambodjaans huis van teakhout.
We heet binnen, daarom kun je beter onder het huis gaan zitten. Dit doen de mensen dan ook allemaal.
Daarna door naar de bamboetrein. Je zit op een platform van bamboe en rijdt over een smalspoorbaan. Je zit laag en het gaat met een flinke vaar over de rails. Dit gaat met de nodige schokken over de schots en scheve rails.
Wel een leuke ervaring.
Morgenvroeg is de laatste busrit van deze trip.
30 Oktober 2012 - 20:15
Saskia:
Sorry jan, maar ik wil eventjes een onderonsje met Nel.
Dag Nel,
Gisteren heb ik het bericht van Jan over zijn Culturele dagje gelezen. Knap dat jij daar zo snel op gereageerd hebt, want ik heb eventjes de tijd nodig gehad om dit te laten bezinken.
Las jij ook dat Jan IN het museum is geweest?
hmmmm......
Dat orgelconcert heeft toch best een positieve invloed op hem gehad.
Groetjes, Saskia -
30 Oktober 2012 - 23:12
Emiel:
Maar hoezo ? Ik begrijp best dat als je met een gids meeloopt in een museum met heel veel beelden dat je dan de gids al na een half uurtje wilt lossen en het voor gezien houdt. Die gidsen gaan ook vaak zo snel langs al die beelden. Nee Jan ik begrijp best dat je verder alleen rustig al die beelden bekeken hebt en genoten hebt van je Cantecleer Kunst Historische Culturele Reisgids om ze stuk voor stuk op te zoeken wat de diepere betekenis is van dat ene beeld met opgeheven armen. Laat zo'n cultuurbarbaargids maar rennen hoor, gewoon zelf genieten van al het prachtigs in zo'n mooi en groot Nationaal Historisch Museum.
En dat je dan daarna, na uuuuuuuuren dwalen in het museum ook nog met een paar Russen intercultureel integreert en meegaat in hun rare gewoontes om een biertje te drinken... Nou, mooi hoor, petje af!
Groeten, Emiel
PS: En ja, dat Orgelconcert in die mooie kerk kan ik me ook nog helemaal erg goed herinneren.