Bogota
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
14 Oktober 2013 | Colombia, Bogota
Zondagmorgen heb ik de shuttlebus van 5:00 genomen naar schiphol.
Daar was het toen nog rustig.
De heenvlucht met Air France ging geheel volgens verwachting: Het eerste toestel naar Parijs had een defecte computer die nog vervangen moest worden, waardoor we een half uur te laat waren.
Op het vliegveld in Parijs was het snelwandelen naar de andere kant van de terminal, waarna er een enorme wachtij voor de paspoortcontrole stond.
Na 45 minuten had ik dat ook gehad (zonder EU paspoort had ik nog een half uur langer gestaan) en was ik op de juiste plek. Het instappen ging op tijd, waarna we maar een half uur te laat vertrokken.
Na 11 uur vliegen stonden we dan op de grond in Bogota.Een busje bracht ons naar het hotel in het centrum. 's Avonds hebben we nog iets gegeten, waarna ik terug op de kamer in diepe slaap ben gevallen.
Halverwege de nacht werd ik wakker, maar gelukkig heb ik nog een beetje geslapen.
Vanmorgen zijn we met een student als gids de stad in gegaan. Eerst naar een heuvel met een kerk (monteserat). Omhoog met een tandradbaan, omlaag met de gondelbaan.
Het is een feestdag vandaag, hierdoor is bijna alles dicht, maar is ook de stad gedeeltelijk autovrij (voor de fietsers).
Het een leuke wijk met mooi gekleurde huizen.
Op het einde zijn we nog een museum ingelopen van een wereldberoemde artiest die dikke mensen en dieren schildert/beeldhouwt. De naam ben ik weer vergeten. Na 15 minuten had ik het hele museum wel gezien. Alleen de ruimtes met de dikke dingen waren leuk om te zien.
Morgenvroeg reizen we verder. Het zal een paar dagen duren voor het volgende hotel met wifi.
15 Oktober 2013 - 16:32
Erik:
Veul plezier daar in het land van .....Botero!
gr.
Erik -
15 Oktober 2013 - 18:32
Monique:
Heel veel plezier ! Een iets warmere reis dan de vorige :-)
Eerste eens even op onze landkaart kijken waar je precies zit, vanavond weer aardrijkskunde les !