De laatste jungletocht
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
03 Oktober 2015 | Indonesië, Sumatra
Het was een klim van ong. 300 meter. Helaas was er niet veel te zien onderweg door de mist.
De zonsopgang was daardoor ook niet te zien. Na een uur begon het iets op te klaren zodat de krater
nog te zien was.
Na een bezoek aan traditionele adat huizen in Lingga hadden we een lange reisdag voor de boeg in 2 minibusjes.
In het donker kwamen we aan in Ketambe. De overnachtingsplek waren eenvoudige huisjes (bed met muskietennet, toilet en een koud douche).
Bij Ketambe hebben we voor het laatste door de jungle van het Gunung Leuser park gelopen. Hier (in Atjeh) is de omgeving nog
redelijk nogerept. Na een uur klimmen en vooral veel zweten zagen we dan een wilde orang oetan. Hoog in de bomen, maar goed te zien.
Verder zagen we nog andere apen: Thomas leave monkeys en de alom aanwezige langstaart makaken.
De lunch aten we bij een rivier (nasi goreng). Helaas begon het later iets te regenen. Net toen er weer een orang oetan te zien was.
Gelukkig werd je niet erg nat onder de bomen (en alles was toch al nat van het zweet).
Halverwege de middag waren we terug bij ons onderkomen.
Een koud biertje en een koude douche deden wonderen.
De rest van de middag bleef het iets miezeren.
Koud wordt het nooit. Iedere dag kan gewoon de korte broek en T-shirt aan.
Vandaag was een lange reisdag in de minibusjes. Dwars door de bergen.
Met veel, heel veel bochten. Vanmorgen was het een blauwe hemel en
kraakhelder (geen mist, geen rook, geen vulkaanas).
Op het einde van de dag was er een tropische regenbui, maar dat is
al bijna dagelijks.
Voor de komende 2 nachten zit ik in Takengon.
05 Oktober 2015 - 23:00
Peter En Silvia:
Hoi Jan,
nou, je verslagen lezende, komen we tot de volgende samenvatting: de nodige (lange) reisdagen, eenvoudige accomodaties, (heel) veel zweten (ook zonder lichamelijke inspanning). Maar dat zal ongetwijfeld gecompenseerd worden door de vele apen en met name de oerang oetas, zeker als ze zo dichtbij zijn.
Geniet nog van de rest van de reis!
Groeten,
Peter en Silvia
P.S. Die muis over je gezicht leek ons ook niet zo geweldig... :)