De terugreis begint nu echt
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
13 Januari 2011 | Argentinië, Ushuaia
Na een dagje rust in Ushuaua gaat de terugreis vendaag beginnen.
De heenreis verliep voor mij volgens plan, maar ik was bijna de uitzondering.
Het record voor de heenreis vanuit Nederland was 70 uur reizen.
Bagage van veel mensen was een dag zoek. Van een uit Europa is de bagage gisteren pas opgedoken.
Hier plaats ik nog de winnende foto van de foto competitie, gemaakt door Keith uit Engeland. Het was de laatste morgen in de Drake passage, aan het begin van de lichte storm (windkracht 7). Later gingen de waterdichte deuren dicht en waren de klimgordels verplicht voor buiten (overal zitten dan touwen gespannen).
De storm die we vooruitgesneld zijn bleek bij kaap hoorn windkracht 11 (65 knopen, ca 120 km/uur wind) een halve dag na ons te zijn geweest.
Waren we er eerder geweest, dan was er een grote kans dat we in Antarctica teruggekomen waren. Het schip kan windkracht 12 hebben, maar dan wel in de 'rug'.
13 Januari 2011 - 13:46
Ans:
Ha die Jan,
Het einde van een spannende reis is weer in zicht. Na jouw verhaal gelezen te hebben, weet in weer precies waarom ik geen boot c.q. watervakantie wil......... zeeziek !
Ondanks dat heb je een geweldige reis gehad, dan moet die echt wel de moeite waard zijn geweest.
Mij te koud.
Goeie terugreis !!!!!